Straten overstroomd in Vlaams-Brabant, mini-tornado’s in Wallonië

Zwaar beschadigd dak in Manhay © belgaimage

In delen van oostelijk Vlaams-Brabant en Limburg hebben stortbuien tot wateroverlast geleid. In Wallonië zorgden windstoten voor problemen.

In Vlaams-Brabant zijn vooral de korpsen van Leuven, Diest, Aarschot en Tienen druk doende met het schoonmaken van straten die overstroomd werden door modder en met het leegpompen van ondergelopen kelders. Dat melden de verschillende korpsen.

Zo heeft de brandweer van Tienen een 100-tal oproepen gekregen. De korpsen van Aarschot, Diest en Landen werden minder overstelpt, maar moesten toch herhaaldelijk uitrukken. De brandweer van Leuven heeft het vooral druk in Lubbeek, waar op de Gellenberg een straat bedreigd wordt door een overstromende beek.

De politie van de zone Hageland (Bekkevoort/Geetbets/Glabbeek/Kortenaken/Tielt-Winge) maakt ook melding van verschillende ondergelopen straten in Glabbeek, Bekkevoort en Tielt-Winge. In het centrum van Bekkevoort was een tijdlang geen verkeer mogelijk en ook de N2 tussen het centrum van Tielt-Winge en Bekkevoort was ernstig besmeurd met modder.

Limburg

In Tessenderlo kreeg de brandweer een oproep of vijftig te verwerken. Vooral in het centrum van de gemeente waren er ondergelopen straten en kelders. Enkele hoofdwegen, zoals de Geelsebaan en de Schoterweg, kwamen blank te staan. De brandweer heeft nog enkele uren werk om het water her en der weg te pompen.

Bij de brandweer van Beringen liep een tiental oproepen binnen voor straten en kelders. In Houthalen-Helchteren was er beperkte wateroverlast.

Mini-tornado

In de provincies Luxemburg en Luik kampte men dan weer met windstoten en mini-tornado’s. De ergste schade was er in de Luxemburgse gemeente Manhay, waar bomen ontworteld werden, daken beschadigd, en in sommige gevallen ook auto’s en gevels beschadigd werden. (Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content