Stotterende Elio Di Rupo hit op internet

Zelfs de premier kan wel eens met de mond vol tanden staan. Toen Elio Di Rupo (PS) in Luxemburg vragen kreeg voorgeschoteld over Tihange was gestotter het enige geluid dat hij kon uitbrengen.

België en Luxemburg hielden voor de zevende keer een gezamenlijke ministerraad in het groothertogdom. De buurlanden kondigden daar onder meer een bilaterale samenwerking aan rond nucleaire veiligheid.

Verder zal een Belgisch-Luxemburgse commissie de werking en de veiligheid van de kerncentrale in Tihange opvolgen. Maar toen Elio Di Rupo (PS) op de persconferentie scherpe vragen kreeg over de veiligheid van Tihange, raakte hij plots niet meer uit zijn woorden. Het resultaat was een poging, die uitmondde in gestotter en gemompel waarna hij de vragen doorspeelde naar Joelle Milquet (CDH).

De Luxemburgse zender RTL filmde dit uiterst pijnlijke moment en deze beelden werden opgepikt en rondgestuurd door Greenpeace België (dat de permanente sluiting van Tihange vraagt). Twitter deed de rest. Zowel groene politici Kristof Calvo (Groen) als Nicolas Parent (Ecolo) verspreidden het filmpje. “Dit moet iedereen gezien hebben”, schrijft Calvo. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content