‘Storm moet als natuurramp erkend worden’

KV Mechelen houdt aan de storm van 3 januari 500.000 tot 750.000 euro schade over. © Belga

Burgemeester Bart Somers van Mechelen en Walter De Donder van Affligem willen de storm van vrijdagavond laten erkennen als natuurramp.

Burgemeester van Mechelen Bart Somers wil de storm die vrijdagavond 3 januari tussen 17u en 17u30 hard toesloeg in zijn stad laten erkennen als natuurramp.

Mechels burgemeester Bart Somers noemde het onweer van vrijdagavond de ergste ramp die hij in 13 jaar burgemeesterschap had meegemaakt. “De schade is enorm, maar gelukkig gaat het enkel om materiële schade. Slechts één vrouw raakte lichtgewond door rondvliegende brokstukken.”

KV Mechelen: 500.000 tot 750.000 materiële schade

In totaal kwamen vrijdagavond 200 oproepen bij de hulpdiensten binnen. Zaterdagochtend kwamen er nog 75 bij van Mechelaars die hun schade pas bij daglicht konden zien.

De grootste schade werd opgetekend bij het stadion van KV Mechelen. De club raamt de materiële schade op 500.000 tot 750.000 euro.

Ook Affligem hoopt op erkenning als ramp

Ook burgemeester Walter De Donder (CD&V) van Affligem hoopt dat de federale overheid het onweer zal erkennen als ramp. Vooral in Teralfene is er veel schade; er werden 20 tot 30 woningen beschadigd.

De Donder gaat hierover contact nemen met de betrokken instanties en roept de inwoners alvast op zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen over de aangerichte schade.

Somers heeft aangegeven dat hij ook met De Donder contact zal opnemen.(Belga/MI)

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content