Steve Stevaert afgeperst door Marokkaanse vrouw

Een Marokkaanse vrouw met wie de voormalige SP.A-politicus een relatie had, dreigde de hele affaire openbaar te maken en eiste geld van hem.

Verschillende bronnen bevestigen dat voormalig SP.A-politicus Steve Stevaert het slachtoffer werd van afpersing. Een Marokkaanse vrouw met wie hij een relatie had, dreigde de hele affaire openbaar te maken en eiste geld van hem. Stevaert had de vrouw naar verluidt begin dit jaar leren kennen in Brussel, via een bevriende advocaat.

De krant De Standaard vernam uit gerechtelijke bron dat de vrouw stiekem opnames maakte van de intieme scènes tussen haarzelf en Stevaert met een op het bed gerichte camera die ze op haar appartement had verborgen. Na een tijd confronteerde ze hem met de beelden en eiste ze tienduizenden euro’s in ruil voor het filmpje.

Stevaert zou volgens verschillende bronnen ‘enkele duizenden euro’s’ hebben betaald. Toen de vrouw meer eiste, stapte de voormalige SP.A-politicus naar het gerecht.

De vrouw in kwestie ontkent de feiten. Het gerecht wil nu, aldus De Standaard, achterhalen of ze op eigen houtje werkt of ze handelt in opdracht van een bende die vrouwen inschakelt om mannen te verleiden en hen vervolgens te chanteren.

Stevaert heeft zelf nog niet gereageerd. ‘Het gaat om een privé-zaak die met het professionele leven van meneer Stevaert niets te maken heeft’, zegt zijn advocaat in de krant. ‘Mijn client is doodgewoon in de val gelopen. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content