‘Stephen Odell zou zijn eigen moeder verkopen’

De vakbonden reageren scherp en bijzonder verontwaardigd op de promotie van Stephen Odell, de Ford topman die Ford Genk sloot. ‘Dit is een klap in het gezicht van alle werknemers van Ford Genk.’

‘Stephen Odell zou zijn eigen moeder verkopen.’ Het is een van de verontwaardigde reacties van de vakbonden van Ford Genk. Ze zijn niet te spreken over de promotie van Stephen Odell, de topman van Ford Europa.

‘Klap in het gezicht’

Volgens de bonden is de promotie van Odell een klap in het gezicht van de werknemers in Genk.

Stephen Odell, de man die de beslissing nam om de fabriek in Genk te sluiten, krijgt nieuwe functies toebedeeld binnen de Ford-groep. Hij wordt benoemd tot “executive vicepresident” en

krijgt, naast Europa, ook de leiding over de Ford-groep in Afrika en

het Midden-Oosten.

“Die beslissing is een slag in het gezicht van de mensen die bij

Ford Genk hun job verliezen”, zegt Rhonny Champagne van de

socialistische vakbond ABVV. “Dit maakt me kwaad en triest.”

‘Sociaal kerkhof’

“Het is pijnlijk en schandalig dat zo’n promotie is weggelegd voor

iemand die een sociaal kerkhof heeft achtergelaten”, zegt ook Gert

Steegmans van de liberale bond ACLVB. “Het is duidelijk dat iedere vorm van ethiek en fatsoen ver te zoeken is”, vervolgt Steegmans. “Dit is een pure ‘ik ga hier over lijken’-mentaliteit.”

De beslissing leidt ook tot verontwaardiging omdat Ford in Europa

geen positieve cijfers kon voorleggen. “Odell maakt dus geen promotie vanwege de resultaten die hij bereikte, maar omdat hij zogenaamd de ‘moed’ heeft gehad om 10.000 mensen van hun toekomst te beroven”, zegt Champagne. “Het is alsof een voetbalploeg na tegenvallende resultaten de volledige ploeg zou ontslaan en de trainer promotie zou geven”. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content