Stel uw vraag aan Chokri Mahassine, organisator van Pukkelpop

© Belga

Chokri Mahassine werkte als jeugdwerker en leraar maar vond in de organisatie van Pukkelpop zijn echte roeping.

Hebt u een originele of relevante vraag voor Chokri Mahassine? Mail ze naar mijnvraag@knack.be. En maak kans op twee filmtickets!

Vergeet zeker niet om uw naam en adres te vermelden zodat wij u uw prijs kunnen bezorgen.

De festivalzomer geraakt stilaan op volle toeren en dus komt Focus Knack straks met zijn festivalspecial. In Knack beantwoordt Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine graag uw meest originele en pertinente vragen.

Chokri Mahassine (°1960) kwam op zijn vijfde samen met zijn ouders uit Marokko naar Limburg. Hij werkte als jeugdwerker en leraar maar vond in de organisatie van een muziekfestival zijn echte roeping. Wat begon als een festival georganiseerd door een bende jonge gasten van de Humanistische Jeugd van Leopoldsburg groeide uit tot een internationaal gerenommeerd festival dat de voorbije jaren steevast uitverkocht geraakte.

Voor Mahassine en Pukkelpop leek er geen einde te komen aan de vette jaren. Eén welgemikte tornado schudde die droom in 2011 echter brutaal uiteen. Vijf festivalgangers kwamen om en er vielen tientallen zwaargewonden. De editie van dat jaar moest worden afgelast. Net zoals de beelden van de rampspoed blijven ook die van een zwaar aangeslagen organisator voor altijd op het netvlies gebrand.

Even ontstond er onzekerheid of Pukkelpop de ramp financieel wel zou overleven. Maar in 2012 vond het driedaagse muziekfeest opnieuw plaats, onder een loden zon en inclusief een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van het jaar voordien.

De start van de festivalzomer zorgde in Limburg al voor de nodige nervositeit. Zanger Stijn Meuris deed op Facebook zijn beklag dat er dit jaar te weinig Belgische bands op Rock Werchter staan. Organisator Herman Schueremans laat er zijn slaap niet voor. De kans dat Pukkelpop ooit die kritiek te horen krijgt is uiterst miniem. Daar biedt de Wablief-tent al jaren een podium aan heelder hordes talent van eigen bodem.

Een mens zou haast vergeten dat Chokri en kornuiten op dezelfde weide in Kiewit ook elk jaar Rimpelrock organiseren. Dit jaar komen onder meer de ABBA-klonen Björn Again en André Hazes jr de iets oudere jeugd entertainen.

Tot slot zit Mahassine ook al geruime tijd in de politiek. Het was zijn goede vriend Steve Stevaert die hem indertijd overtuigde om op de SPA-lijst te gaan staan. Sinds 1999 is hij parlementslid. In het Vlaams Parlement tracht hij vandaag binnen het tijdsbestek dat hem rest de Limburg-, jeugd- en cultuurdossiers zo goed mogelijk op te volgen.Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content