Steeds meer mannen uit Midden-Oosten willen snorimplantaat

Een mooie, dikke snor wordt in het Midden-Oosten beschouwd als een symbool van mannelijkheid, wijsheid en maturiteit.

Helaas voor veel mannen zijn niet alle snorren altijd even weelderig. Daarom gaan de laatste jaren steeds meer mannen onder het mes om het perfecte exemplaar te verkrijgen.

De Turkse plastische chirurg Selahattin Tulunay doet zo’n 50 tot 60 operaties per maand bij voornamelijk mannen uit het Midden-Oosten die naar Turkije reizen als medische toeristen. De chirurg gebruikt voor de snorimplantatie de techniek van de FUE-hartransplantatie waarbij groepjes haar van een plaats waar veel haar groeit, worden ingeplant boven de lip.

Prestigieus

Volgens Tulunay willen zijn patiënten dikke snorren omdat ze vinden dat ze daarmee een waardigere look krijgen. ‘Veel mannen die er jong uitzien, hebben graag een snor omdat dat professioneel en prestigieus lijkt’, zegt hij aan CNN.

Sommige mannen hebben zelfs een specifieke look in gedachten wanneer ze bij Tulunay aankloppen. Zo is de Turkse zanger en acteur Ibrahim Tatlises (foto) een populair voorbeeld.

De operatie kost zo’n 5.500 euro en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. De patiënten zijn gemiddeld tussen de 30 en 50 jaar oud. Na zes maanden zijn de eerste resultaten van de ingreep zichtbaar. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content