Sperperiode start op 6 december

De sperperiode gaat donderdag van start, ondanks het oordeel van het Hof van Cassatie op 2 november dat de sperperiode strijdig is met de Europese wetgeving.

De sperperiode gaat donderdag van start, ondanks het oordeel van het Hof van Cassatie op 2 november dat de sperperiode strijdig is met de Europese wetgeving. Modehandelaars mogen tot aan de solden, die op 3 januari beginnen, geen kortingen meer aankondigen of suggereren, zo laat de FOD Economie weten. Volgens de FOD zullen opnieuw controles uitgevoerd worden, maar niet noodzakelijk meer dan in andere jaren. De controles worden gevoerd op basis van ontvangen klachten. Overtreders riskeren een boete die kan gaan van 1.375 tot 55.000 euro, naar gelang de ernst van de inbreuk.

Hoewel het Hof van Cassatie vorige maand oordeelde dat de sperperiode op basis van de wet van voor 2010 strijdig is met de Europese wetgeving ging de federale regering, bij monde van minister van Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte, meteen achter de sperperiode staan. “De sperperiode moet dus nog steeds gerespecteerd worden”, meldt ondernemersorganisatie NSZ. “De wet van 2010 is en blijft de wet, te meer dat Cassatie hierover nog niet geoordeeld heeft.”

Uit een rondvraag van NSZ bij 460 modehandelaars blijkt dat 96 procent van hen zegt zich rigoureus aan de sperperiode te zullen houden, terwijl 2 procent van de modewinkels dat niet zal doen. De overige 2 procent neemt een afwachtende houding aan. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content