SP.A-jongeren van Animo bezetten hoofdzetel Total België

Een tiental gemaskerde leden van Animo, de jongerenbeweging van de socialistische partij SP.A, hebben de hoofdzetel van Total België bezet

Volgens de actievoerders is de oliegigant zowat 300 miljoen euro belastinggeld verschuldigd aan België.

Rond 10.30 uur kwamen de Animo-leden met witte maskers aankloppen bij de hoofdzetel van Total België in de Brusselse Nijverheidsstraat. Ze probeerden zich vast te binden aan de zetels in de receptie, ontrolden een spandoek en kleefden enkele stickers.

Na duw- en trekwerk werd de groep met harde hand de receptie buitengewerkt door de bewakingsagenten van Total België. Pas toen de Brusselse politie opdaagde, die op de hoogte was gebracht van de actie, kalmeerde de situatie.

Occupy Total België

De aanleiding voor de “occupy Total-actie” van Animo, is het feit dat Total in België miljoenen euro’s belastingen is verschuldigd voor 2011, klinkt het bij Animo. “In totaal moet Total 300 miljoen euro ophoesten. We eisen dat de huidige regering uitleg verschaft over dat gunsttarief. Daarnaast eisen we dat onderhandelaars voor een nieuwe regering concrete afspraken maken voor een belasting op miljardenbedrijven”, aldus Aaron Ooms van Animo.

Volgens de socialistische jongeren betaalt Total in België geen belastingen op de aankoop van ruwe olie. Daarnaast zouden er ook belastingontwijkingen zijn op deals met belastingparadijzen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content