SP.A: ‘belastingdienst overtreedt de wet’

© belga

SP.A meent bewijzen te hebben dat de belastingdienst zelf de wet overtreedt door constructies te tolereren waarvan het bestaan verzwegen wordt of waarbij belastingparadijs Luxemburg betrokken is.

SP.A vraagt een doorlichting van de federale rulingcommissie. De partij heeft bewijzen dat de belastingdienst zelf de wet overtreedt door constructies te tolereren waarvan ze het bestaan verzwijgt of waarbij belastingparadijs Luxemburg betrokken is, schrijft Het Laatste Nieuws.

‘Vluchtland’

De rulingcommissie is gebonden aan twee belangrijke wetten: dat de afgesloten overeenkomsten openbaar gemaakt moeten worden en dat er geen rulings worden bekrachtigd waarbij een land betrokken is dat als “vluchtland” op een zwarte lijst van de OESO staat. Sinds november 2013 is Luxemburg daarbij.

“Toch stellen wij vast dat sindsdien vijftien rulings zijn afgesloten waarbij het groothertogdom op de één of andere manier betrokken is. En we hebben ook een deal gevonden die nergens is gepubliceerd”, aldus SP.A-Kamerleden Peter Vanvelthoven en Dirk Van der Maelen, die om een hoorzitting vroegen. De voorzitster van de commissie verschijnt dinsdag in het parlement. Als de commissie er niet in slaagt de feiten te verantwoorden, vraagt SP.A een doorlichting door het Rekenhof. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content