Sofie Van Rumst nieuwe Kinderrechtencommissaris ad interim

De benoeming van een nieuwe Kinderrechtencommissaris ad interim was nodig omdat de selectieprocedure voor een nieuwe Kinderrechtencommissaris moeizamer loopt dan voorzien.

Het Vlaams Parlement heeft Sofie Van Rumst benoemd tot nieuwe Kinderrechtencommissaris ad interim vanaf 1 juli. Zij vervangt dan de huidige Kinderrechtencommissaris ad interim Naima Charkaoui die op 1 juli het Kinderrechtencommissariaat inruilt voor 11.11.11.

De zoektocht naar een opvolger van gewezen Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen loopt een stuk moeilijker dan gedacht. Door die problemen schuift de benoeming van een nieuwe Kinderrechtencommissaris door naar de volgende legislatuur.

En omdat de huidige Kinderrechtencommissaris ad interim Naima Charkaoui op 1 juli van job verandert (ze gaat dan aan de slag bij 11.11.11), moest een nieuwe interim-Kinderrechtencommissaris gezocht worden. Dat wordt dus Sofie Van Rumst. Zij was al als beleidsadviseur actief op het Kinderrechtencommissariaat.

‘Het Kinderrechtencommissariaat is van groot maatschappelijk belang. Elke dag opnieuw vangen we signalen en klachten op van schendingen van kinderrechten. We gaan actief aan de slag met deze klachten, en proberen deze om te buigen in het belang van de kinderen en jongeren. Met ons team blijven we voor vele kinderen en jongeren het verschil maken, ook in deze overgangsperiode. Ik zet als kinderrechtencommissaris ad interim graag mijn schouders onder onze werking, tot de nieuwe kinderrechtencommissaris er is’, aldus Sofie Van Rumst.

Lees ook een dubbelinterview met Peter Adriaenssens, Vlaanderens bekendste kinderpsychiater, en Bruno Vanobbergen: ‘Dat opvoeden vroeger beter ging, is flauwe romantiek’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content