Snelle takeldienst voortaan in heel Vlaanderen inzetbaar

© iStock

De snelle takeldienst voor personenwagens na ongevallen op snelwegen is vanaf 1 mei in heel Vlaanderen inzetbaar.

Het FAST-systeem (Files Aanpakken door Snelle Tussenkomst) bestaat al een tijdje in zo goed als alle Vlaamse provincies, met uitzondering van Vlaams-Brabant. Die laatste blinde vlek is nu weggewerkt, zo meldt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op zijn website.

Op een kwartier ter plaatse

FAST is een systeem van takelwagens, die na een ongeval op de snelweg gemiddeld binnen het kwartier ter plaatse komen. Overbodige tussenstappen worden zoveel mogelijk vermeden, zodat het verkeer sneller vlot getrokken wordt.

In 2015 rukte de snelle takeldienst in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg uit voor in totaal 13.640 opdrachten. Daarbij ging het om ongeveer 3.000 pannes, 5.000 ongevallen, 5.000 verloren voorwerpen en 200 achtergelaten voertuigen. “De meeste ongevallen gebeuren in Antwerpen en Oost-Vlaanderen, waar de wegen drukker zijn dan in West-Vlaanderen of Limburg. De ervaring in andere provincies leert dat de takeldienst in 9 op de 10 gevallen binnen de tijdslimiet ter plaatse is, ook tijdens de spits”, aldus Weyts. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content