‘SM-koppel veroordeeld wegens toebrengen slagen en verwondingen’

Beeld uit de film 'SM-rechter' (2009) © /

Een paar uit Anzegem is door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld wegens het toebrengen van slagen en verwondingen. De slagen gebeurden tijdens SM-seances.

Dat melden diverse kranten.

De straffen waren vier en zes maanden voorwaardelijk, maar het opmerkelijke was dat de “slagen en verwondingen” die tot deze veroordeling leidden in onderlinge afspraak gebeurden, en in de privacy van hun huis. Minder privé was dan dat ze beelden van hun SM-sessies verkochten via het internet.

Oostenrijks onderzoek

Tegen het koppel werd een dossier geopend naar aanleiding van een Oostenrijks onderzoek rond kinderporno. Computerspecialisten van de politie volgden het spoor van enkele downloads tot in Anzegem en ontdekten dat het koppel geregeld SM-spelletjes deed, daar beelden van maakte, en die verkocht via Amerikaanse betaalwebsites.

Na lang onderzoek werd het koppel vervolgd voor foltering, onmenselijke behandeling en opzettelijke slagen en verwondingen. De twee werden enkel veroordeeld voor het aan elkaar toedienen van slagen en verwondingen. Ze overwegen in beroep te gaan.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content