Skydiver springt live op tv van 7.600 meter hoogte zonder parachute in net (video)

Luke Aikins © /

Luke Aikins is de eerste persoon in de geschiedenis die moedwillig en succesvol een sprong uit een vliegtuig maakt zonder een parachute te gebruiken.

Een Amerikaanse skydiver is erin geslaagd om zonder parachute vanop 7.600 uit een vliegtuig te springen en in een net te belanden. Met de sprong, die live werd getoond op televisiezendere Fox, werd de 42-jarige Luke Aikins de eerste persoon in de geschiedenis die moedwillig en succesvol een sprong uit een vliegtuig maakte zonder een parachute te gebruiken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De vrije val van Aikins boven de woestijn in het zuiden van Californië duurde iets meer dan 2 minuten. Hij kwam -gelukkig- terecht in een net van 30 op 30 meter, dat op zowat 60 meter boven de grond was gespannen,. Zijn vrouw en andere familieleden wachtten Aikins op naast het net. Hij beschreef zijn ervaring na zijn landing met één woord: “Fantastisch”.

Aikins verklaarde kort voor zijn stunt dat hij verplicht werd om toch een parachute aan te doen, maar dat hij niet van plan was om die te gebruiken, aldus persagentschap Associated Press.

De Amerikaan was met de sprong niet aan zijn proefstuk toe: hij heeft al 18.000 parachutesprongen uitgevoerd, prominente skydivers getraind, aan meerdere recordsprongen deelgenomen en stunts uitgevoerd voor de film “Iron Man 3”. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content