Sas Van Rouveroij wordt kabinetschef Annemie Turtelboom

Sas van Rouveroij (Open VLD) © Belga

Voormalig liberaal fractieleider Sas van Rouveroij wordt de kabinetschef Algemeen Beleid van Vlaams viceminister-president Annemie Turtelboom (Open VLD).

Sas van Rouveroij wordt de kabinetschef Algemeen Beleid van Vlaams viceminister-president Annemie Turtelboom (Open VLD). Van Rouveroij was een tijdlang liberaal fractieleider in het Vlaams Parlement en is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van de UGent, wat hij ook zal blijven.

Naast van Rouveroij trok Turtelboom Lieve Schuermans aan als kabinetschef voor Financiën, Begroting en Energie. Zij is Inspecteur van Financiën en werkte in het verleden onder meer als adjunct-kabinetschef Financiën en Begroting bij de liberale ministers Patrick Dewael, Dirk Van Mechelen en Guy Vanhengel.

Sven Gatz

Turtelboom zelf spreekt van evidente keuzes. “Met Sas klikt het heel goed, hij kent Vlaanderen zeer goed en heeft heel wat bestuurderskwaliteiten”, aldus de minister. “Lieve ken ik ook al langer, en zij brengt heel wat ervaring mee van op andere kabinetten.”

Naast van Rouveroij en Schuermans maakte Turtelboom tot slot ook de kabinetschef bekend van partijgenoot en minister van Cultuur en Media Sven Gatz. Dat wordt topambtenaar Luc Jansegers, die tot vandaag administrateur-generaal was voor het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenonderwijs en Studietoelagen.

Jansegers werkte eerder al op de kabinetten van Patrick Dewael (cultuur), Marleen Vanderpoorten (onderwijs) en Dirk Van Mechelen (begroting en ruimtelijke ordening). In de culturele sector deed hij onder meer bestuurservaring op bij het Koninklijk ballet van Vlaanderen, het Theaterfestival en de Vlaamse Opera. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content