Sas van Rouveroij neemt ontslag als fractievoorzitter in Vlaams parlement

Sas van Rouveroij (Open VLD) © Belga

De Gentse liberaal Sas Van Rouveroij neemt ontslag als fractievoorzitter in het Vlaams parlement, omdat hij voorzitter wordt van de Raad van Bestuur van de UGent.

Hij vindt zijn nieuwe opdracht moeilijk verzoenbaar met zijn voorzitterschap van de Open VLD-fractie in het Vlaams parlement, maar blijft wel gewoon parlementslid. Partijvoorzitster Gwendolyn Rutten heeft het ontslag aanvaard.

Van Rouveroij volgt uittredend rector Paul Van Cauwenberge op als voorzitter. Als plaatsvervangend voorzitter werd Greet Riebbels verkozen.

Partijvoorzitster Rutten feliciteert van Rouveroij met zijn verkiezing. “Met Sas krijgt de UGent een ernstige, gedreven en ambitieuze voorzitter die alom respect afdwingt”, zegt ze.

Rutten heeft de Vlaamse fractie gevraagd een opvolger voor van Rouveroij als fractieleider aan te duiden, “die de continuïteit en de goede werking voor de rest van de legislatuur kan verzekeren”.

Decreetswijziging

Sas Van Rouveroij studeerde rechten en Havenbeheer aan de Universiteit Gent en was tussen 1989 en 2009 schepen van de stad Gent. Het Vlaams parlementslid bekleedde in het verleden voorzittersfuncties van verschillende organisaties , zoals de VVSG, Havenbedrijf Gent en vzw Bio Base Europe.

Plaatsvervangend voorzitter wordt Greet Riebbels, woordvoerder van het Instituut voor Landbouw- en Visserijwetenschappen en gemeenteraadslid voor SP.A in Gent. Riebbels was eertijds assistente bij de vakgroep Communicatiewetenschappen van de UGent en werkte twaalf jaar als journaliste, eerst bij Radio 2 en daarna bij de VRT-nieuwsdienst.

Tot 1 oktober waren de rector en vicerector van de UGent de respectieve voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur. Door een decreetswijziging kunnen voortaan enkel externen verkozen worden als voorzitter en plaatsvervangend voorzitter. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content