Rusland stuurt Frankrijk vervanger voor politiehond die omkwam in Saint-Denis

Rusland zal een jonge Duitse herder naar Parijs sturen, als teken van solidariteit na de dood van een aanvalshond van de elitepolitiedienst RAID tijdens de operatie in Saint-Denis.

De Russische minister van Binnenlandse Zaken Vladimir Kolokoltsev schreef daarvoor zijn Franse ambtsgenoot Bernard Cazeneuve aan.

De Russische minister biedt de puppy Dobrynja aan ‘als teken van solidariteit met het Franse volk en de politie, om de politiehond Diesel te vervangen. Die kwam om tijdens de antiterreuroperatie in de Parijse voorstad woensdag.

Twee maanden

Rusland stuurt Frankrijk vervanger voor politiehond die omkwam in Saint-Denis
© Belga Image

De puppy draagt de voornaam van een middelleeuwse Russische ridder, Dobrynja Nikitsj, een folkloreheld gekend voor zijn kracht, goedheid en moed, aldus nog de minister.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken publiceerde vrijdag een video en enkele afbeeldingen van de puppy. Het dier was zaterdag ook te zien op de Russische staatstelevisie.

Dobrynja is nu twee maanden oud en verblijft in een centrum voor politiehonden in Moskou, zo meldde de Russische zender Channel One. Voor de hond naar Frankrijk wordt gestuurd, moet het dier nog een medisch onderzoek ondergaan en zal het in quarantaine worden geplaatst.

JeSuisChien

Na de aankondiging van de dood van politiehond Diesel, werd de hashtag #JeSuisChien een van de populairste trefwoorden op Twitter. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content