Rudy De Leeuw: ‘Geen cent meer dan 290.000 euro voor overheidmanagers’

ABVV-topman Rudy De Leeuw wil niet weten van het openbreken van het plafond op de lonen van overheidsmanagers. ‘Overheidsmanagers hebben recht op 290.000 euro bruto en geen eurocent meer’.

Het openbreken van het loonplafond voor overheidsmanagers is geen optie. Dat zegt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw in De Morgen. ‘Overheidsmanagers hebben recht op 290.000 euro bruto en geen eurocent meer’.

“De hele loondiscussie getuigt van een ongelofelijke minachting voor de gewone burger. Blijkbaar kan België nog altijd geen afstand nemen van de graaicultuur. De bankencrisis ligt vijf jaar achter ons en stilaan wordt alles weer mogelijk”, aldus De Leeuw.

De ABVV-voorzitter reageert daarmee op de regeling die in de maak is voor lonen van topmanagers. Volgens de piste die op tafel ligt van de regering zou het loon van sommige CEO’s worden geplafonneerd op twintig keer het mediaanloon in hun bedrijf. Postbaas Johnny Thijs liet verstaan dat hij niet aanblijft voor 290.000 euro.

De Leeuw: ‘Als 290.000 euro overschreden wordt, moet men niet komen spreken van loonmatiging’

De Leeuw verwijst naar de loonstop die de regering-Di Rupo doorvoerde. “Politici vragen enorm zware inspanningen van de bevolking. Een postbode rijdt voor 1.300 à 1.400 euro per maand door weer en wind. En dat terwijl topmanagers hun neus ophalen voor een salaris dat hoger is dan dat van Di Rupo”.

Voor De Leeuw is het duidelijk: 290.000 euro is een principiële grens. “Als die overschreden wordt, moet men ons niet komen spreken van loonmatiging”. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content