Koen Meulenaere

Rudi

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Naar het schijnt, maar we geven het onder voorbehoud, zou Rudi Vranckx in het Midden-Oosten beschoten zijn.

Betrokkene zelf bewaart het grootste stilzwijgen over het incident. Dat siert hem. Waren wij in zijn plaats geweest, wij zaten de dag nadien al live in de studio van het middag- én het avondjournaal, wij liepen de deur van elke talkshow plat, en wij zouden elke krant zelf opbellen om een exclusief interview aan te bieden.

Niet zo Rudi, niemand heeft hem gehoord of gezien. Het typeert de bescheidenheid van deze ietwat mediaschuwe topreporter. Haalt het niet in zijn hoofd om zichzelf voortdurend in beeld te brengen zoals ondertussen al zijn collega’s doen, laat staan dat hij zich een jaar door een cameraploeg zou laten volgen of voortdurend met moeder of vader zou uitpakken.

En zo neemt het VRT-Journaal meer en meer afstand van de concurrentie, zo vertellen althans de kijkcijfers. En zijzelf. Kwaliteit wordt altijd beloond. Begin januari had het een keer hard gewaaid en er was een boom omgevallen in Tervuren: eerste headline in Het Journaal! Daarna het eerste en langste onderwerp van het hele bulletin. Het was dan ook niet niks. Aan de kust was een kindje getroffen door een rondvliegend stuk aluminium: sleutelbeentje gebroken! In Ternat was een verlichtingspaal net niet omgewaaid! In beeld: de bewuste verlichtingspaal, die inderdaad wat overhelde maar vermoedelijk iets minder dan de dag voordien. Dus wij herhalen: een verlichtingspaal in Ternat die niet was omgevallen, maar bijna wel. En in Brussel was een putteke van de riolering verstopt geraakt. Ne plas!

Frank Deboosere live in de studio: ‘Pas op, donderdag gaat het opnieuw waaien. Eerst in het westen van het land, daarna in het centrum, en vervolgens in het oosten. Niet in hoge palen klimmen. En, indien het kan, ga dan niet wandelen in het bos.’ Vooral niet indien u een rood mutsje draagt en een mand met koeken naar grootmoeder…

Het Journaal van 7 uur moet worden terugbetaald door het ziekenfonds. Gevaarlijker voor het hart dan twee sloffen sigaretten per dag en een dieet rijk aan gesatureerde vetten en suikerhoudende patisserie.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content