Rik Daems (Open VLD) hekelt oneerlijke concurrentie Uplace

Rik Daems (midden) © BELGA

Rik Daems (Open VLD) vindt dat Vlaamse regering, door Uplace te steunen, een oneerlijke concurrentie creëert tussen dit grootschalig winkelproject en de handelskernen van Leuven, Vilvoorde en Mechelen.

Vlaams parlementslid Rik Daems (Open VLD) heeft tijdens de Leuvense gemeenteraad forse kritiek geleverd op het feit dat de Vlaamse regering wil doorgaan met het Uplace-project. Daems deed zijn uitspraken tijdens een debat over een nieuwe motie die de Leuvense gemeenteraad goedkeurde tegen Uplace. De motie kreeg de steun van de meerderheidspartijen SP.A en CD&V en oppositiefracties Open VLD en Groen. N-VA en Vlaams Belang onthielden zich.

Stijden met gelijke middelen

Rik Daems stelde vooral zwaar te tillen aan het feit dat de Vlaamse regering, door de wijze waarop ze dit grootschalig winkelproject steunt, een oneerlijke concurrentie creëert tussen Uplace en de handelskernen van Leuven, Vilvoorde en Mechelen.

‘Als men toch doorzet met dit dossier zou men aan deze drie steden minimaal de middelen moeten aanreiken om met gelijke wapens te strijden met Uplace, maar dat gebeurt niet. Mijn partij heeft het in het verleden moeilijk gehad met dit dossier maar met die oneerlijke concurrentie kan je vandaag niet meer rechtvaardigen om nog achter dit dossier te staan’, aldus Daems.

10 jaar geleden

De Open VLD’er wees er voorts op dat de omstandigheden waarbinnen dit dossier tot stand gekomen is vandaag heel anders zijn dan tien jaar geleden. ‘Uplace is een piste die tien jaar geleden – in de context van toen aanvaard – geweest is om deze brownfield op te lossen, maar is vandaag niet meer verdedigbaar’, aldus Daems die hierbij suggereerde om de gronden waarop Uplace zijn project wil realiseren in te richten als een logistieke hub.

‘Vlakbij Zaventem zou dit een logische oplossing zijn en voor de betrokken ondernemer in kwestie misschien wel rendabeler als Uplace’, aldus Daems. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content