Richard Branson vliegt van de ruimte naar de zeebodem

Virgin-baas Richard Branson gaat weer een nieuwe uitdaging aan.

De 60-jarige miljardair en Virgin-baas Richard Branson is van plan om de diepste plekken van de wereldoceanen te exploreren met een vliegende miniduikboot.

Met zijn project Virgin Oceanic willen de avonturier en zijn team de komende twee jaar in de vijf wereldoceanen vijf duiken ondernemen op een diepte waar nog nooit een mens geweest is. De eerste duik vindt later op het jaar plaats naar de Marianentrog in de Stille Oceaan op een diepte van 11.000 meter. Dat is dieper dan de Mount Everest hoog is.

De duikboot, gemaakt van titanium en koolstofvezel, is zo ontworpen dat ze kan weerstaan aan de immense druk die er op dergelijke dieptes heerst. De cabine is gemaakt van kwarts, aangezien glas gewoon zou breken.

Branson zelf zal de tweede duik voor zijn rekening nemen naar de trog van Puerto Rico in de Atlantische Oceaan. Andere gebieden die Branson wil exploreren zijn de Molloy Deep in de Arctische Oceaan, de South Sandwich Trench in de Zuid-Atlantische Oceaan en Diamantina in de Indische Oceaan.
Volgens Branson zal het project minder dan 10 miljoen dollar kosten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Diepzeetochten
Hoewel het hier eerder om een wetenschappelijk dan wel een toeristisch project gaat, zal de Virgin Oceanic in de toekomst mogelijk ook passagiers kunnen meenemen naar de diepste regionen van de oceaan, net zoals zijn Virgin Galactic project vanaf 2012 in de toekomst (rijke) passagiers zal vervoeren naar de ruimte.

Richard Branson, oprichter van het Virgin-imperium, is vertrouwd met publiciteitsstunts en recordpogingen. In 1986 zette hij het record op het oversteken van de Atlantische Oceaan in een speedboot op zijn naam. Nadien mislukten echter verschillende pogingen om de wereld rond te reizen in een luchtballon. Ook een recordpoging om het Kanaal over te steken met een kiteboard moest Branson vorig jaar staken wegens het slechte weer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content