Richard Branson moet recordpoging kitesurf staken

De Britse miljardair Richard Branson heeft zijn poging om het Kanaal over te steken met een kiteboard moeten staken wegens het slechte weer.

Volg het avontuur van Richard Branson op zijn blog.

Door de harde wind en de woelige zee was het te gevaarlijk om met de recordpoging verder te gaan. Na slechts 1 uur en 10 minuten op de golven keerde Branson al terug. De topman van Virgin had gehoopt om op zijn 60e verjaardag de oudste persoon te worden die het Kanaal overstak met een kiteboard. Bovendien wilde hij ook nog eens het record breken van de snelste tijd. Het huidige record staat op twee en een half uur.

Branson was vergezeld van zijn kinderen Holly (29) en Sam (26) en enkele anderen onder wie de Britse prinses Beatrice.

Bij het kitesurfen staat iemand op een kleine surfplank en laat hij zich voorttrekken met een vlieger. “Kitesurfen is één van mijn favoriete sporten. Ik hou van de adrenalinerush die men voelt wanneer men op hoge snelheid glijdt op de wind, met de vlieger als enige leidraad”, verklaarde Branson. Op de website van de Virgin Group. “Mijn vrouw zegt dat ik gekker en gekker word met de leeftijd.”

Richard Branson, oprichter van het Virgin-imperium, is vertrouwd met publiciteitsstunts en recordpogingen. In 1986 zette hij het record op het oversteken van de Atlantische Oceaan in een speedboot op zijn naam. Nadien mislukten echter verschillende pogingen om de wereld rond te reizen in een luchtballon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content