Reynders ziet CD&V, SP.A, groenen en CDH

© Belga

Maandag ontving de informateur PS-voorzitter Elio Di Rupo op zijn kabinet. Hun gesprek duurde drie uur.

Informateur Didier Reynders zag dinsdagvoormiddag achtereenvolgens partijvoorzitters Wouter Beke van CD&V en Caroline Gennez van SP.A. In de namiddag komen nog Wouter Van Besien (Groen!), Jean-Michel Javaux (Ecolo) en Joëlle Milquet (CDH) langs.

Maandag ontving Reynders PS-voorzitter Elio Di Rupo op zijn kabinet. Hun gesprek duurde drie uur.

Na het onderhoud beschreef Di Rupo volgens verschillende media de sfeer bij Reynders als “extreem positief”. Ook meent hij dat er slaagkansen voor een akkoord zijn. “Ook al zouden die maar een paar procentjes groot zijn, we moeten ze grijpen”, klonk het. Zelf stelt Di Rupo zich alvast “extreem constructief” op.

Ook Wouter Beke had opbouwende woorden na zijn gesprek met Reynders dinsdagvoormiddag. “Als we constructief willen zijn, moeten we alles onder ogen durven zien. En ik heb me altijd constructief opgesteld sinds de verkiezingen.” Volgens Beke hangt het nu van Reynders af of de CD&V nog welkom is aan de onderhandelingstafel.

Op 2 februari kreeg Reynders van koning Albert II de opdracht om binnen te twee weken te onderzoeken of een akkoord mogelijk is. Vorige week sprak hij al met ex-koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A), N-VA-voorzitter Bart De Wever, PS-vicepremier Laurette Onkelinx en Open Vld-voorzitter Alexander De Croo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content