Reynders gaat door tot 1 maart

© Belga

Koning Albert II heeft de opdracht van Didier Reynders (MR) verlengd. Binnen twee weken moet de informateur definitief verslag uitbrengen.

Sinds half vijf woensdagnamiddag was Reynders op het paleis om verslag uit te brengen bij de koning.

De twee voorbije weken kreeg hij de opdracht om klaarheid te scheppen in de communautaire impasse. Als informateur tastte hij bij een aantal partijvoorzitters de werkmethode af om de communautaire – maar ook een aantal sociaal-economische – dossiers te gaan onderhandelen.

De koning geeft Reynders nu tijd tot 1 maart om zijn opdracht “te vervolledigen en te preciseren”, zo meldt het Paleis. Tegen dan moet er een definitief verslag op tafel liggen.

In een toelichting in de Kamer verklaarde Reynders woensdagavond dat hij tijdens de verschillende gesprekken met de betrokken partijen heeft vastgesteld dat er een wil bestaat om te onderhandelen.

Volgens de informateur moet er voor verdere onderhandelingen uiteindelijk aan twee basisvoorwaarden worden voldaan: de overdracht van de bevoegdheden koppelen aan een herziening van de financieringswet, en het vertrouwen tussen de gesprekspartners herstellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content