Regering verdeelt resterende postjes

Elio Di Rupo (PS) © Reuters

Naast het akkoord over de topbenoemingen, is de federale regering het ook eens geraakt over nog een resem hoge benoemingen.

Alleen zijn de namen nog niet ingevuld. Wel is er een deal over naar welke partij de functies gaan, schrijft De Morgen dinsdag.

Zo mag CD&V de secretaris-generaal van het ministerie van Defensie leveren, net als de voorzitter van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK). Het cdH mag dan weer een kandidaat voorstellen voor de topfunctie bij het Federaal Planburau en voor de vertegenwoordiger van de federale participatie- en investeringsmaatschappij (FPIM) in de raad van bestuur van bpost.

De PS mag de voorzitter leveren van de Hoge Raad voor de Economische Beroepen, die onder meer toezicht houdt op de bedrijfsrevisoren. De partij mag ook de volgende voorzitter kiezen van de Belgische Technische Coöperatie, evenals de topman van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden en de voorzitter van het Nationaal Instituut voor de Radio-elementen (IRE).

Open Vld mag de voorzitter aanduiden van de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Die commissie waakt over de toepassing en het gebruik van talen in bestuurszaken. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content