Regenval zorgt voor wateroverlast in West-Vlaanderen

© Belga

De hevige regenval zorgt voor verhoogde waakzaamheid in West-Vlaanderen. Vooral het waterpeil van de Heulebeek baart zorgen.

Brandweer en politie staan stand-by in het centrum van de West-Vlaamse gemeente Heule als gevolg van het hoge waterpeil van de Heulebeek. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) bestempelt het Heulebeekbekken als kritiek de komende dagen.

In het centrum van het Tinekesdorp werd eerste de Lage Dreef afgesloten. Omstreeks 20.30 uur volgde de Zeger van Heulestraat. Ook de Heulsekasteelstraat werd gedeeltelijk afgesloten door de stijgende Heulebeek.

Verhoogde waakzaamheid

Van een echte overstroming is er nog geen sprake. Er zijn ook nog geen huizen ondergelopen en er werden geen mensen geëvacueerd. Maar de hulpdiensten hopen wel dat het water in de Heulebeek daalt, want delen van de opgesomde straten staan blank. Ook de situatie langs de Heulebeek in Moorsele en Gullegem wordt nauwgezet in de gaten gehouden.

In het bekken van de Brugse Polders zijn de waterpeilen overal dalend. De peilen kunnen door de bijkomende neerslag weer licht gaan stijgen, maar er wordt geen infrastructuur bedreigd, meldt de operator. Langs de benedenlopen in het IJzerbekken zullen de hoge waterstanden nog een tijdje aanhouden.

Niet-kritieke overstromingen

In de andere rivierbekkens in Vlaanderen worden enkel niet-kritieke overstromingen verwacht. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content