Regen veroorzaakt hinder op de wegen

© Belga

Op de E40 in Aalst zijn donderdagmorgen tien voertuigen betrokken geraakt in een kettingbotsing.

Vermoedelijk ligt watergladheid aan de basis van het ongeval, zegt de Oost-Vlaamse wegpolitie. Niemand raakte ernstig gewond maar er is wel hinder in de ochtendspits die door de regen extra moeizaam verloopt.

Het ongeval gebeurde op de linker- en middenrijstrook van de E40 in de richting van Brussel. Van de tien betrokken voertuigen moesten er zes getakeld worden. De inzittenden liepen geen ernstige verwondingen op.

Alarmfase

De felle neerslag van de voorbije uren heeft het waterpeil van een aantal waterlopen in Wallonië opnieuw naar de alarmfase of pré-alarm doen stijgen. Voor de bovenloop van de Maas, de Haute-Sambre, de Haute-Lesse en de Amblève geldt donderdagochtend de alarmfase door het wassende water. In de loop van de dag wordt een verslechtering van de toestand verwacht.

De debietpieken op de Vlaamse waterlopen zijn donderdagmorgen dan weer iets afgezwakt en wat verlaat. Met de aanhoudende neerslag blijft het evenwel afwachten. Dat zegt Mie Van den Kerchove van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

Het Demerbekken, de Voer en de kleine beken en waterlopen in onder meer het Denderbekken worden van nabij opgevolgd. Overstromingen zijn nog niet gemeld. De gemeenten en de diensten blijven stand-by, luidde het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content