PVDA+ vecht afschaffing plakborden in Antwerpen aan

© Belga

De linkse partij PVDA+ heeft het Antwerpse stadsbestuur in gebreke gesteld omdat het geen aanplakborden meer wil plaatsen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

“De stad krijgt tot woensdag tijd om de borden te plaatsen of om positief te reageren, want anders spannen de tien lijsttrekkers van onze partij een kort geding aan”, zegt Peter Mertens, lijsttrekker voor de gemeenteraad.

Op de laatste gemeenteraad voor de zomervakantie stemde een meerderheid voor een motie waarin staat dat er in Antwerpen geen aanplakborden meer geplaatst zullen worden. De borden zouden extra afval met zich meebrengen en vaak gevandaliseerd worden.

Ondemocratisch

De PVDA+ vindt het afschaffen van de aanplakborden echter een ondemocratische maatregel. “Als kleine partij kom je al veel moeilijker aan bod en door de gratis aanplakborden af te schaffen, wordt dat nog veel moeilijker. Door die maatregel worden nu de grote partijen bevoordeeld, want zij hebben het geld om commerciële borden te huren.”

Volgens Peter Mertens overtreedt het stadsbestuur zijn eigen wetten, meer bepaald de politiecodex. Daarin staat namelijk dat het stadsbestuur aanplakborden ter beschikking moet stellen.

Het stadsbestuur kondigde al aan dat tijdens de eerstvolgende gemeenteraad in september een voorstel zal worden voorgelegd om de politiecodex daaromtrent te wijzigen. PVDA+ wil het zover niet laten komen en nam een advocaat in de arm. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content