Pukkelpop wil steunfonds oprichten voor slachtoffers en nabestaanden

© Belga

Of de bezoekers hun ticket terugbetaald krijgen is nog niet duidelijk.

De organisatie van Pukkelpop wil na het drama van donderdag een onafhankelijk fonds oprichten voor de slachtoffers en nabestaanden. Of de bezoekers hun ticket terugbetaald krijgen is nog niet duidelijk.“We voelen de behoefte een onafhankelijk fonds op te richten voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Dit zou de naam ‘Steunfonds Pukkelpop Slachtoffers’ meekrijgen. Informatie hierover zal zo snel mogelijk verschijnen op pukkelpop.be“, liet organisator Chokri Mahassine gisteravond weten.

Website

De organisatie van Pukkelpop stelt ook vast dat veel mensen met praktische vragen zitten en wordt overstelpt met steunbetuigingen, en stemt daarom de website hierop af.

Sinds zondagochtend is er op de website een vragenmodule over de recente gebeurtenissen en steunbetuigingen. “Een groot aantal vragen is van praktische aard. Festivalbezoekers vragen zich af waar ze terechtkunnen voor verloren voorwerpen of mensen willen weten of ze op een of andere manier kunnen helpen met het opruimen van het terrein”, luidt het.

De organisatie wil bovendien alle bezoekers, hun ouders, families en vrienden bedanken. Intussen kregen Chokri en zijn medewerkers “tienduizenden” positieve reacties en aanmoedigingen van artiesten, festivalcollega’s, buren, sponsors, verenigingen en iedereen die meeleeft. Dat gebeurt rechtstreeks of via sms, Facebook, Twitter en zo meer. “Dat doet ons enorm deugd”, aldus de Pukkelpop organisatie.

Tickets

Op de problematiek inzake de tickets heeft de organisatie nog geen volledig zicht, zo luidt het.

“Wij hebben al heel wat vragen gehad omtrent de ticketting. Gelet op de dramatische omstandigheden hebben we er nog geen zicht op en dus kunnen we hier voorlopig geen antwoord op geven. We engageren ons wel al deze vragen binnen een redelijke termijn te beantwoorden en dat ten laatste op 15 november”, aldus de organisatie.

Mensen met tickets kunnen intussen hun mailadres en support id op de aangepaste website van Pukkelpop achterlaten. “We nemen dan nadien contact met hen op”, zo liet organisator Chokri Mahassine in een mededeling weten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content