Pukkelpop: Hasselt houdt herdenkingsmoment voor de slachtoffers

© Belga

Ter nagedachtenis van het drama op Pukkelpop werd in het centrum van Hasselt een huldemoment voor de slachtoffers gehouden.

In het centrum Hasselt was het donderdagnamiddag drukker dan anders en dat kwam door de herdenkingsbijeenkomst die rond 18 uur begon op het Kolonel Dusartplein ter nagedachtenis van het drama op Pukkelpop, precies een week geleden.
Duizenden mensen, jong en oud, zakten naar het Dusartplein af om het huldemoment bij te wonen. De stad had het plein aangekleed met witte vlaggen en de mensen kregen een witte roos. In het publiek bevonden zich de vele vrijwillige medewerkers van het muziekfestival, maar ook jongeren die het drama meemaakten. Bij sommigen, die lichte letsels hadden opgelopen, waren de sporen nog te zien van het ongezien noodweer dat over Kiewit trok, en waarbij vijf doden vielen.

Om 18.15 uur vroeg burgemeester Hilde Claes vanop het podium één minuut stilte. Het openbaar leven in Hasselt leek even stil te vallen. Na de stilte weerklonk applaus. Met deze bijeenkomst wilde de burgemeester ook eens dankjewel zeggen aan de vele orde-, veiligheids- en hulpdiensten die na het onweer in actie schoten.

Akoestisch concert

Vier bands, die normaal gezien op Pukkelpop moesten optreden, gaven een akoestisch concert. Het ging om The Rones, Amatorski, Krakow en Mauro Pawlowski. Toen de burgemeester Chokri op het podium riep, klonk een oorverdovend applaus en gingen de witte rozen de lucht in. Over de slachtoffers zei Chokri: “We gaan jullie nooit vergeten.” Na de optredens sloot Luk Janssen de bijeenkomst af met een gebalde vuist in de lucht en de woorden “We will fight back.” De vele aanwezigen bleven vervolgens nog nakaarten op het Kolonel Dusartplein over de dramatische gebeurtenissen. Er was in het stadhuis tot 22 uur de mogelijkheid het rouwregister te ondertekenen en op een “memory wall” konden mensen hun steunbetuigingen neerpennen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content