PS wil meer greep op lonen overheidsbedrijven

De PS grijpt het ontslag van postbaas Johnny Thijs aan om meer macht over overheidsbedrijven te eisen. Uiterlijk in februari stelt bevoegd minister Jean-Pascal Labille (PS) een aanpassing van de wet voor.

De PS grijpt het ontslag van postbaas Johnny Thijs aan om meer macht over overheidsbedrijven te eisen. Uiterlijk in februari stelt bevoegd minister Jean-Pascal Labille (PS) een aanpassing van de wet voor. Dat schrijft De Morgen.

De turbulenties met ex-Belgacombaas Didier Bellens en Thijs doen Labille pleiten voor een hervorming van de wet van 1991 over de overheidsbedrijven.

‘De minister staat nu te ver van de onderneming waarvoor hij politiek verantwoordelijk is. Wij krijgen de verwijten als er wat fout loopt, maar kunnen weinig veranderen aan de gang van zaken’, zegt de PS’er.

‘Het is niet mijn bedoeling om de plaats in te nemen van de ceo, de raad van bestuur of het directiecomité. Maar op de lonen en en de filialen of dochterondernemingen moet de verantwoordelijke minister meer greep krijgen’.

In januari of februari zal Labille zijn plan voorleggen op de ministerraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content