Professor Petra De Sutter aangeduid als gecoöpteerd senator voor Groen

Groen logo © BELGA

Petra De Sutter is door Groen aangeduid als gecoöpteerd senator. De 51-jarige professor stond op de tweede plek op de Europese lijst.

De 51-jarige Petra De Sutter is door de politieke raad van Groen aangeduid als gecoöpteerd senator. De Sutter stond tweede op de Europese lijst.

De Sutter is buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent en hoofd van de Afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent. Volgens Groen-voorzitter Wouter Van Besien is ze een aanwinst voor de partij. ” Vanuit haar expertise als professor zal ze zich vanuit de vernieuwde Senaat toeleggen op thema’s zoals gezondheidszorg”, klinkt het in een persbericht.

De partij is een hevige voorstander van het afschaffen van de Senaat, “maar zolang dit gebeurt, wil ik mijn mandaat als gecoöpteerd senator als hefboom gebruiken om aandacht te vestigen op onderwerpen zoals gezondheidszorg, wetenschapsbeleid en bio-ethische thema’s. Onderwerpen die vandaag te weinig worden belicht, wil ik op die manier in de spotlights zetten”, aldus De Sutter.

Aanvankelijk werd in de richting van Freya Piryns gekeken om de plek van gecoöpteerd senator in te vullen. Maar enkele dagen geleden maakte de Antwerpse politica bekend de nationale politiek te verlaten. “Wat kan ik nog gaan doen in een orgaan dat we liever zouden afschaffen?”, klonk het. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content