Proces-verbaal voor Jurgen Verstrepen na tweet over Martin

Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen wordt binnenkort uitgenodigd voor verhoor nadat hij op Twitter suggereerde een huurmoordenaar te zoeken voor Michelle Martin.

Naar aanleiding van de tweet die Jurgen Verstrepen (ex-VB, ex-LDD) verstuurde over de vrijlating van Michelle Martin heeft het Antwerpse parket aan de politie de opdracht gegeven om een proces-verbaal op te stellen wegens strafbare bedreigingen en het uitlokken van misdaden. Verstrepen wordt binnenkort uitgenodigd voor verhoor. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Vlaams parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Jurgen Verstrepen veroorzaakte behoorlijk wat commotie met een bedenkelijke uitspraak op Twitter. Zo suggereerde hij om een huurmoordenaar in te schakelen om Michelle Martin om het leven te brengen.

“Niet zeveren, als we samenleggen (public funding) dan kunnen we toch een Albanees vinden én betalen die Michelle Martin neerlegt… kandidaten?”, twitterde hij.

Binnenkort verhoord

Hij voegde daar later nog aan toe: “Voor weinig geld opgeruimd, veel goedkoper dan een klooster bewaken.” En vervolgde met: “Bij nader inzien, Albanezen zijn te duur tegenwoordig, een drugsverslaafde junkie doet t voor minder :)”

Verstrepen kreeg meteen de wind van voren en ook bij het Antwerpse parket kon men er niet om lachen. Dat parket is in deze zaak bevoegd omdat Verstrepen in Antwerpen woont. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgesteld en hij zal binnenkort verhoord worden door de politie.

Onaanvaardbaar

“In onze democratie totaal onaanvaardbaar”, schaarde CD&V-voorzitter Wouter Beke zich achter de stevig aangedikte groep verbolgen twitteraars. “Ouders respecteren met veel pijn uitspraak justitie.” (Belga/TV/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content