Proces Sharia4Belgium: Fouad Belkacem gaat in beroep

Terrorismeproces: een schets van de beklaagdenbank, met als derde van links Jejoen Bontinck en naast hem, in het midden van de tekening, Fouad Belkacem. © Belga

Fouad Belkacem gaat in beroep tegen zijn veroordeling in het terrorismeproces rond Sharia4Belgium. Belkacem werd vorige week veroordeeld tot 12 jaar cel.

Het terrorismeproces van Sharia4Belgium krijgt een vervolg voor het hof van beroep in Antwerpen. Hoofdbeklaagde Fouad Belkacem, die vorige week tot 12 jaar cel en 30.000 euro boete werd veroordeeld als leider van een terroristische groep, heeft beslist om beroep aan te tekenen. Dat meldt de regionale zender ATV. Het nieuws wordt ook bevestigd door zijn advocaat John Maes.

“We hadden voor de rechtbank onder meer een technisch debat gevoerd over waarom Sharia4Belgium geen terroristische groep is en over de uitsluitingsgrond die volgens ons van toepassing is waardoor hij niet veroordeeld kon worden voor het plegen van terroristische misdrijven. Laten we zeggen dat we op die punten van mening verschillen met de benadering van de eerste rechter”, zegt meester Maes, die voor Belkacem de vrijspraak had gepleit. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content