Prins Laurent weigert DNA-test in zaak-Boël

Prins Laurent en prinses Claire © Belga

Prins Laurent weigert dat bij hem een DNA-staal wordt afgenomen in het kader van de rechtzaak die Delphine Boël aangespannen heeft. Nochtans had hij eerder gezegd dat wel te willen doen.

Prins Laurent weigert dat bij hem een DNA-staal wordt afgenomen in het kader van de rechtzaak die Delphine Boël aangespannen heeft. Dat meldt RTL, daags voor de publicatie van een interview met de prins in het magazine Ciné Télé Revue.

Prins Laurent vertrouwde RTL toe dat hij de test weigert. Met die test bij leden van de koninklijke familie wil Delphine Boël aantonen dat ze de biologische dochter is van koning Albert.

Nochtans had de prins in 2013 het tegenovergestelde laten verstaan. ‘Als prins Laurent kan helpen om duidelijkheid te scheppen door een DNA-staal af te staan, is het plausibel dat hij op die vraag zal ingaan‘, zei zijn advocaat Pierre Legros in het RTL-programma Controverse.

Geen commentaar van Paleis

Het Paleis wou aan Belga geen reactie kwijt op het nieuws, omdat dit zich “in de privésfeer” afspeelt. Komende dinsdag wordt de rechtzaak gepleit die Boël aanspande voor de burgerlijke kamer van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content