Politie onderschept maar liefst twee ton cocaïne in haven van Gent

Cocaïne © iStock

In de Gentse haven is dinsdag bijna 2 ton cocaïne, goed voor een straatwaarde van 100 miljoen euro, ontdekt tussen een lading tegels uit Brazilië. Dat meldt de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen.

Onder leiding van de onderzoeksrechter in Gent voert de federale gerechtelijke politie een onderzoek naar het drugtransport van Brazilië naar België. De drugs werden ontdekt in drie containers met tegels. “Bij verder onderzoek in samenwerking met de douane, civiele bescherming en scheepvaartpolitie zijn er verschillende, stevig verpakte pakketten aangetroffen die verborgen zaten tussen de tegels.

In totaal zijn er meer dan 1.900 pakketten aangetroffen met een vermoedelijk totaal gewicht van bijna 2 ton. Uit een eerste analyse blijkt het over cocaïne te gaan”, zegt de federale politie. De marktwaarde wordt geschat op 56 miljoen euro en de straatwaarde op 100 miljoen euro. Het onderzoek naar de organisatie achter het transport is lopende, zegt de federale politie, die in het belang van het onderzoek geen verdere informatie kan geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content