Philippe Verdier, hoofd van de weerdienst bij de groep France Télévisions en presentator van het weerbericht op de zender France 2, kondigde aan een ontslagbrief te hebben gekregen. France Télévisions bevestigde dat.

In een korte video die zondag op het internet is geplaatst, verklaarde Verdier dat hij van de antenne is verbannen door zijn eigen keten na de publicatie van zijn boek "Climat Investigation".

Dat boek ontlokte polemiek. De directie van de omroep wou geen commentaar geven. In "Climat Investigation" stelt Verdier - die geen klimatoloog is - vraagtekens bij de integriteit van wetenschappers van het expertenpanel over de klimaatsverandering IPCC. (Belga/TE)

Philippe Verdier, hoofd van de weerdienst bij de groep France Télévisions en presentator van het weerbericht op de zender France 2, kondigde aan een ontslagbrief te hebben gekregen. France Télévisions bevestigde dat. In een korte video die zondag op het internet is geplaatst, verklaarde Verdier dat hij van de antenne is verbannen door zijn eigen keten na de publicatie van zijn boek "Climat Investigation". Dat boek ontlokte polemiek. De directie van de omroep wou geen commentaar geven. In "Climat Investigation" stelt Verdier - die geen klimatoloog is - vraagtekens bij de integriteit van wetenschappers van het expertenpanel over de klimaatsverandering IPCC. (Belga/TE)