De Solar Impulse is dinsdagavond omstreeks 21.30 uur veilig geland op de luchthaven Le Bourget in Parijs. De vlucht van de Belgische naar de Franse hoofdstad duurde iets meer dan 16 uur.

De Solar Impulse, het eerste vliegtuig ter wereld op zonne-energie, probeerde zaterdag al eens naar Parijs te vliegen, maar dat mislukte. Dinsdagochtend om 5.10 uur werd een tweede poging ondernomen, nadat het toestel aan het stopcontact werd gehangen wegens een tekort aan zon in Brussel.

In Parijs is het toestel eregenodigde op het jaarlijkse luchtvaartsalon van Le Bourget.

De bedoeling van het Solar Impulse-team is in 2013 of 2014 met een nieuw, aangepaster vliegtuig rond de wereld te vliegen, dankzij de zonnepanelen en in batterijen opgeslagen zonne-energie. (Belga/KVDA)

De Solar Impulse is dinsdagavond omstreeks 21.30 uur veilig geland op de luchthaven Le Bourget in Parijs. De vlucht van de Belgische naar de Franse hoofdstad duurde iets meer dan 16 uur. De Solar Impulse, het eerste vliegtuig ter wereld op zonne-energie, probeerde zaterdag al eens naar Parijs te vliegen, maar dat mislukte. Dinsdagochtend om 5.10 uur werd een tweede poging ondernomen, nadat het toestel aan het stopcontact werd gehangen wegens een tekort aan zon in Brussel. In Parijs is het toestel eregenodigde op het jaarlijkse luchtvaartsalon van Le Bourget. De bedoeling van het Solar Impulse-team is in 2013 of 2014 met een nieuw, aangepaster vliegtuig rond de wereld te vliegen, dankzij de zonnepanelen en in batterijen opgeslagen zonne-energie. (Belga/KVDA)