Barack Obama brengt een driedaags bezoek aan Alaska en zal als eerste zittende president van zijn de Verenigde Staten het gebied boven de poolcirkel bezoeken, om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde.

In een toespraak in Alaska zei de president dat veel landen, waaronder de VS, niet genoeg doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat meldt BBC World. Volgens Obama is het hoog tijd 'om de enige planeet die we hebben te redden, nu het nog kan'. 'Het is in deze kwestie mogelijk om te laat te zijn en dat moment is bijna aangebroken'. En nog: 'Elke zogenaamde leider die dit niet ernstig neemt, is niet geschikt om te leiden'.

Op de klimaattop in Parijs in december komen wereldleiders samen met de bedoeling maatregelen af te spreken om de temperatuurstijging te beperken tot 2 graden Celsius.

Survival

Tijdens zijn presidentieel bezoek aan Alaska zal Obama ook deelnemen aan de opnames van het tv-programma van de bekende avonturier Bear Grylls. Obama gaat voor het programma 'Running Wild with Bear Grylls' door de wildernis trekken, zo maakte het Witte Huis bekend. De episode zal eind van het jaar te zien zijn op televisie.

Op het programma van Obama staan voorts nog een bezoek aan gletsjers en een ontmoeting met lokale vissers.

Laatste maanden

Obama wil tijdens de laatste maanden van zijn ambtstermijn fors inzetten op de strijd tegen de klimaatverandering. Vorige maand onthulde hij ambitieuze plannen om de emissie van CO2 terug te dringen. Essentieel in zijn 'Clean Power Plan' is dat bestaande energiecentrales hun schadelijke uitstoot tegen 2030 met 32 procent moeten verminderen in vergelijking met 2005. (KVDA)

Barack Obama brengt een driedaags bezoek aan Alaska en zal als eerste zittende president van zijn de Verenigde Staten het gebied boven de poolcirkel bezoeken, om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde. In een toespraak in Alaska zei de president dat veel landen, waaronder de VS, niet genoeg doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat meldt BBC World. Volgens Obama is het hoog tijd 'om de enige planeet die we hebben te redden, nu het nog kan'. 'Het is in deze kwestie mogelijk om te laat te zijn en dat moment is bijna aangebroken'. En nog: 'Elke zogenaamde leider die dit niet ernstig neemt, is niet geschikt om te leiden'.Op de klimaattop in Parijs in december komen wereldleiders samen met de bedoeling maatregelen af te spreken om de temperatuurstijging te beperken tot 2 graden Celsius.Tijdens zijn presidentieel bezoek aan Alaska zal Obama ook deelnemen aan de opnames van het tv-programma van de bekende avonturier Bear Grylls. Obama gaat voor het programma 'Running Wild with Bear Grylls' door de wildernis trekken, zo maakte het Witte Huis bekend. De episode zal eind van het jaar te zien zijn op televisie. Op het programma van Obama staan voorts nog een bezoek aan gletsjers en een ontmoeting met lokale vissers.Obama wil tijdens de laatste maanden van zijn ambtstermijn fors inzetten op de strijd tegen de klimaatverandering. Vorige maand onthulde hij ambitieuze plannen om de emissie van CO2 terug te dringen. Essentieel in zijn 'Clean Power Plan' is dat bestaande energiecentrales hun schadelijke uitstoot tegen 2030 met 32 procent moeten verminderen in vergelijking met 2005. (KVDA)