We hebben een uitzonderlijke winter achter de rug. De winter duurde erg lang en volgens Meteo België was hij abnormaal nat en zeer abnormaal somber. Het grootste deel van de paasvakantie was stervenskoud, met de koudste Pasen in net geen 50 jaar en de laatste dagen waren nat en regenachtig.

Na de paasvakantie volgde er amper één dag met echt warme temperaturen tot 23 graden.

Toen langetermijnvoorspeller Philippe Mievis van Meteo België daarna zei dat het nog tot mei zou duren voor er echt mooi weer komt, werd zijn voorspelling op ongeloof onthaald. Het weer van de afgelopen weken heeft hem intussen grotendeels gelijk gegeven.

Beter weer

In ieder geval is nu eindelijk beter weer op komst. Het weekend wordt eerst nog bewolkt en regenachtig met maxima tot 16 graden zaterdag en 18 graden zondag.

Volgende week wordt het dan zonnig en warm met temperaturen ruim boven de 20 graden. Volgens het KMI halen we dinsdag vlot 25 graden.

Maar ook nu weer blijft het feest niet lang duren. Woensdag duikt het kwik weer naar beneden. Het tweede deel van de week trekt een regenzone over onze streken, die wordt gevolgd door frissere zeelucht. Vanaf dan halen we ook later op de week de normale seizoenswaarden van 15 graden. (EE)

We hebben een uitzonderlijke winter achter de rug. De winter duurde erg lang en volgens Meteo België was hij abnormaal nat en zeer abnormaal somber. Het grootste deel van de paasvakantie was stervenskoud, met de koudste Pasen in net geen 50 jaar en de laatste dagen waren nat en regenachtig. Na de paasvakantie volgde er amper één dag met echt warme temperaturen tot 23 graden. Toen langetermijnvoorspeller Philippe Mievis van Meteo België daarna zei dat het nog tot mei zou duren voor er echt mooi weer komt, werd zijn voorspelling op ongeloof onthaald. Het weer van de afgelopen weken heeft hem intussen grotendeels gelijk gegeven. Beter weer In ieder geval is nu eindelijk beter weer op komst. Het weekend wordt eerst nog bewolkt en regenachtig met maxima tot 16 graden zaterdag en 18 graden zondag. Volgende week wordt het dan zonnig en warm met temperaturen ruim boven de 20 graden. Volgens het KMI halen we dinsdag vlot 25 graden. Maar ook nu weer blijft het feest niet lang duren. Woensdag duikt het kwik weer naar beneden. Het tweede deel van de week trekt een regenzone over onze streken, die wordt gevolgd door frissere zeelucht. Vanaf dan halen we ook later op de week de normale seizoenswaarden van 15 graden. (EE)