Piek in oproepen naar Tele-Onthaal

De vakantiemaand juli zorgt voor meer oproepen naar de anonieme hulplijn.

Tele-Onthaal heeft tussen 5 en 20 juli achttien procent meer hulpvragen gekregen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de Federatie van Tele-Onthaaldiensten in Vlaanderen.

In die periode kreeg Tele-Onthaal 4.486 hulpvragen in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel. Dat zijn er 18 procent meer dan in dezelfde periode in 2009, toen er 3.792 oproepen waren. Tele-Onthaal verwacht de stijging ook in West-Vlaanderen.

Tele-Onthaal vermoedt dat de reden te zoeken is in het warme weer. Volgens de Federatie van Tele-Onthaaldiensten zou dat voor een extra belasting kunnen zorgen voor mensen met gezondheidsproblemen en persoonlijke zorgen.

Voorts wordt ook de afwezigheid van familie en vrienden tijdens de vakantie vermeld als mogelijke oorzaak. Tele-Onthaal zegt gemerkt te hebben dat heel wat mensen moeilijker sliepen, meer piekerden en dat de eenzaamheid sterker woog.

Tele-Onthaal is een anonieme hulplijn die 24 uur op 24 bereikbaar is op het nummer 106 en ook via de chat kan gecontacteerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content