Peter Wouters (nieuwe voorzitter Beweging.net): ‘Premier Michel aan zet in Arco-dossier’

© belga

De pas verkozen voorzitter van Beweging.net verwacht van premier Michel dat hij vaart zet achter het omstreden Arco-dossier.

Peter Wouters is zaterdagmorgen tijdens de algemene ledenvergadering van Beweging.net – het vroeger ACW – verkozen tot nieuwe voorzitter. Wouters volgt Patrick Develtere op, die naar het European Political Strategy Centre (EPSC) binnen de Europese Commissie trekt.

De opvolger van Patrick Develtere wil inzetten op het verbeteren van de samenlevings- en levenskwaliteit, maar het hete hangijzer voor het vroegere ACW blijft natuurlijk het Arco-dossier.

Volgens Wouters is het momenteel niet aan hem om stappen te zetten. “In 2008 heeft de overheid bescherming aan de Arco-coöperanten beloofd. Nu is het tijd voor plan B. Charles Michel heeft gezegd het voortouw in deze zaak te zullen nemen. De premier is nu aan zet”, oordeelt Wouters.

‘Gespecialiseerd in gemeenschapsvorming’

Peter Wouters kreeg zaterdagmorgen 97 procent van de stemmen achter zich. Hij is momenteel nog opleidingshoofd aan de Campus Sociale School in Heverlee en zal op 15 augustus aan zijn nieuwe opdracht beginnen. Wouters, die naar eigen zeggen ‘gespecialiseerd (is) in gemeenschapsvorming’, wil Beweging.net nog meer in de samenleving plaatsen. “Ik hecht veel belang aan onze levenskwaliteit, zoals mobiliteit en luchtkwaliteit en de kwaliteit van de samenleving. Wij moeten er mee voor zorgen dat iedereen aan boord geraakt”, zegt Wouters. Dat kan volgens hem door ‘alle burgers inspraak te geven, niet enkel de specialisten in onze maatschappij’.

Rekening

Als relatief onbekende nieuwkomer wil Wouters de rekening van de regering-Michel nog niet maken. Maar hij laat wel verstaan zich aan te sluiten bij de boodschappen die CM-voorzitter Luc Van Gorp en ACV-voorzitter Marc Leemans gaven tijdens hun Rerum Novarum-toespraken. Zij hadden kritiek op enerzijds de verharding van de samenleving waarin geen plek meer is voor kwetsbaarheid, en anderzijds het onfaire beleid van de regering-Michel die de ongelijkheid in de samenleving verder in de hand werkt. “Er is nog veel werk om de sociale doelstellingen te halen. En het is onze rol om daarop te blijven hameren.”

Partner Content