Peter Wouters herverkozen als algemeen voorzitter van Beweging.net

Peter Wouters, voorzitter van Beweging.net

Peter Wouters is verkozen voor een tweede termijn als algemeen voorzitter van Beweging.net, het netwerk van christelijke sociale organisaties. Hij kreeg op de algemene vergadering van zaterdag 94 procent van de stemmen.

Wouters staat sinds 2017 aan het roer van de organisatie, die elf stichtende leden kent: het ACV, de CM, Familiehulp, WSM, het internationaal comité, de KWB, Femma wereldvrouwen, de KAJ, Pasar, OKRA en Samana. Daarnaast zijn Arktos, groep Intro, Pax Christi, Welzijnszorg en Felies geassocieerde partners. Wouters vormde de organisatie tijdens zijn eerste termijn om van een eerder geografisch georganiseerde naar een thematisch georganiseerde interne machine, meldt Beweging.net.

‘Op dit moment worden de hoofdlijnen van de inhoudelijke prioriteiten vastgelegd en dat zal dan ook de opdracht voor de voorzitter worden in de komende periode. Het staat daarbij al vast dat een actieve politieke strategie meer ambitieuze politici en meer invloed in de politieke partijen zal moeten opleveren’, klinkt het.

Partner Content