Peraïta en Onkelinx bevestigen dat dochters bij Samusocial werkten

Laurette Onkelinx (PS) © Belga Image

Pascale Peraïta, die vorige week ontslag nam als Brussels OCMW-voorzitter, bevestigt dat haar twee dochters ‘in het verleden effectief bij Samusocial hebben gewerkt’. Laurette Onkelinx deed hetzelfde op Twitter.

Pascale Peraïta wil naar eigen zeggen transparant zijn over de berichten die in de media circuleren en gaf daarom een mededeling vrij die het nieuws bevestigde.

De ophef over de hoge en (wellicht) onterechte vergoedingen bij de Brusselse organisatie voor de opvang van daklozen Samusocial kostte enkele dagen geleden de kop van Peraïta en Brussels burgemeester Yvan Mayeur.

De Morgen en Het Laatste Nieuws schrijven dinsdag dat de PS niet alleen de samenstelling van de raad van bestuur van Samusocial bepaalde, maar dat er ook familieleden van partijgenoten tewerkgesteld werden: de dochter van Laurette Onkelinx, de broer van Mayeur en een dochter van Peraïta.

In een mededeling aan Belga bevestigt Peraïta dinsdagmiddag dat haar twee dochters voor Samusocial hebben gewerkt. “Ze werkten als polyvalente medewerkers en als verpleeghulpen”, luidt het. “Dit werk werd uitgevoerd onder het gezag van coördinatoren en hoofdzakelijk in centra op een afstand van de directiezetel.”

Ook Onkelinx liet op Twitter weten dat haar dochter Sara van 2011 tot 2013 bij de vzw Samusocial werkte, maar dat zou niet gaan om een ‘fictieve job’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content