Peiling: N-VA krijgt klappen, Vlaams Belang wint

Bart De Wever © Belga Image

Volgens een nieuwe peiling haalt N-VA ‘slechts’ 24 procent en wint Vlaams Belang fors tot 14 procent.

Mochten het nu verkiezingen zijn, dan is N-VA de grote verliezer en Vlaams Belang de grote winnaar. N-VA zakt van ruim 32 naar iets meer dan 24 procent, vergeleken met de federale verkiezingen van 2 jaar geleden. Vlaams Belang stijgt van bijna 6 naar net geen 14 procent. Dat blijkt uit een enquête van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL en Le Soir bij zo’n 1.000 Vlamingen.

Ook CD&V krijgt klappen: de partij zakt van 16 naar 13,8 procent. Open VLD krabbelt wat overeind met 13,2 procent. Dat is iets beter dan in januari.

Oppositie

Bij de oppositie niets dan winnaars: SP.A groeit door naar 15,6 procent. Groen zit aan 11,1 procent.

Maar dé grote winnaar van de peiling is dus Vlaams Belang. Met 13,9 procent van de stemmen is ze de derde partij van Vlaanderen, groter dan CD&V. Ook PVDA+ stijgt, maar blijft hangen net onder 5 procent.

In de lijst van de populairste politici is er op het eerste gezicht niets veranderd: Maggie De Block (Open VLD) blijft op één, premier Charles Michel (MR) op twee en Bart De Wever (N-VA) op drie. Maar ze halen alle drie een veel lagere score dan bij de vorige peiling. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content