‘Peeters moet zekerheid over woonbonus geven’ (Open VLD)

Oppositiepartij in het Vlaams Parlement Open VLD vraagt dat Vlaams minister-president Kris Peeters zekerheid geeft over de toekomst van de woonbonus.

Op de VRT-radio zei minister-president Kris Peeers dat voor de nieuwe contracten na 2014 “het debat open is”. HIj zei dat er nog een onderzoek naar de woonfiscaliteit loopt, dat in het voorjaar van 2014 klaar moet zijn.

Voor Open VLD is dat onvoldoende en moet de Vlaamse regering zekerheid bieden. “Niet alleen voor de bestaande contracten, ook de nieuwe”, zegt Vlaams fractieleider Bart Tommelein.

“Het is hallucinant vast te stellen dat de Vlaamse regering al jaren weet dat de woonbonus eraan komt en dat ze nu doodleuk zegt dat ze niet weet wat ze ermee gaat doen. Gevolg is dat vele kandidaat-kopers en -verkopers in onzekerheid leven”.

De liberalen willen dat het principe van de woonbonus blijft bestaan. “We hebben in het verleden steeds een beleid gevoerd dat mensen aanmoedigt om eigenaar te worden van een eigen woning. Dat beleid moet onverkort verder worden gezet”

De woonbonus is het fiscaal voordeel dat je krijgt als je een lening afsluit voor de aankoop van de eigen woning. Na de staatshervormig in 2014 neemt de Vlaamse overheid die bevoegdheid over van het federale niveau. Maar volgens een document van de Vlaamse administratie dat De Tijd kon inkijken, heeft de Vlaamse overheid niet genoeg budget om de woonbonus in stand te houden. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content