Peeters: ‘Antwerpenaar kan De Wever afstraffen’

Kris Peeters © Belga

Vlaams minister-president Kris Peeters, die de CD&V-lijst in Antwerpen trekt, denkt dat Bart De Wevers (N-VA) uitspraak over een eventuele overstap van het Antwerpse burgemeesterschap naar het premierschap mogelijk niet in goede aarde zal vallen bij de Antwerpenaar.

De Wever verklaarde woensdagavond in het Canvasprogramma Terzake14 dat hij het premierschap voor zichzelf niet meer uitsluit na de komende verkiezingen.

Precedent

Peeters meent dat de Antwerpenaar die bocht, nadat De Wever eerder zei de volledige zes jaar burgemeester te zullen blijven, kan afstraffen. Daar is immers al een precedent voor, aldus Peeters op de Antwerpse regionale zender ATV.

‘Ik herinner me Bart Somers in Mechelen, waarvan de Mechelaar zei: dit is toch niet wat wij wilden’. Zo kan de Antwerpenaar volgens Peeters dezelfde redenering hanteren en zeggen: ‘Wij hebben op Bart De Wever gestemd om als Antwerpenaar de burgemeesterssjerp te omgorden, en nu gaat hij mogelijk weg?’.

Een combinatie van burgemeester en premier acht Peeters in ieder geval uitgesloten.

Kansen

Peeters betwijfelt bovendien of De Wever ook effectief premier zal kunnen worden. Volgens de CD&V-kopman heeft De Wever zijn kansen de jongste tijd bemoeilijkt. ‘Dat hij zo hard heeft uitgehaald naar de Franstaligen gaat het natuurlijk nog bemoeilijken om die belangrijke post op te nemen’, stelt Peeters. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content