Pascal Smet over Yvan Mayeur en Brusselse voetgangerszone: ‘Het treuzelen heeft lang genoeg geduurd’

Pascal Smet (SP.A), minister van Openbare Werken en Mobiliteit in het Brussels gewest © BELGA

Minister Pascal Smet en Brussels schepen Ans Persoons roepen burgemeester Yvan Mayeur, Didier Reynders en coalitiepartner MR tot de orde over de voetgangerszone in Brussel. “Het treuzelen heeft lang genoeg geduurd”.

Dat zeggen ze in De Standaard en Le Soir.

Bijna een jaar na de invoering van de voetgangerszone laten de renovatie en de verbouwing nog steeds op zich wachten. De twee socialisten kijken vooral naar Beliris en voogdijminister Didier Reynders (MR) als grote schuldigen. “Immers: de Brusselse regering gaf al drie miljoen aan Beliris voor de herinrichting. Bovendien bezit die commissie, waar het federale en Brusselse niveau samenkomen, al zeker vier maanden de nodige vergunningen.”

Maar ook op burgemeester Yvan Mayeur (PS) geven ze kritiek. Hij “moet van toon veranderen. Meer nederig zijn en in de spiegel kijken en zichzelf de vraag stellen: kan het verder zo?”

Beurs

Als de werken dan toch eens beginnen (“Liefst zo snel mogelijk, en gefaseerd”) pleiten de SP.A-ers ervoor om niet langer te beginnen aan de uiteinden, het De Brouckèreplein en Fontainas, zoals oorspronkelijk beslist. Maar, suggereren Pascal Smet en Ans Persoons: begin aan de Beurs. “Het hart van Brussel. Zeker sinds de laffe aanslagen. Mensen verzamelen er spontaan. Pak dat als eerste aan. En draai desnoods driedubbele shiften, dag én nacht.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content