Panama Papers: Dragone verdedigt zich tegen beschuldigingen fraude en corruptie

© REUTERS

Spektakelorganisator Franco Dragone, die opduikt in de Panama Papers en wordt verdacht van corruptie en witwassen, reageert in een open brief.

Spektakelorganisator Franco Dragone, die opduikt in de Panama Papers en wordt verdacht van corruptie en witwassen, heeft in een open brief gereageerd op de polemiek. “Ik heb nooit gefraudeerd en ik ontken categoriek alle beschuldigingen die het omgekeerde doen vermoeden”, aldus Dragone in de brief, die op de websites van Le Soir, La Libre Belgique en Sudpresse verscheen.

De organisator van onder meer Cirque du Soleil, prijst het journalistieke werk dat werd verricht in het kader van de Panama Papers, maar betreurt dat hij diende als “kop van Jut” in deze affaire, omdat hij eerder al tekst en uitleg gaf bij zijn financiële offshorestructuren.

Hij schrijft ook dat hij aan alle verplichtingen heeft voldaan ten opzichte van de fiscus en de Belgische autoriteiten.

Dragone herhaalt ook dat hij onschuldig is en dat hij alle vertrouwen heeft in het onderzoek dat tegen hem loopt. “Ik laat het gerecht op een serene manier zijn werk doen. Ik zou graag hebben dat men hetzelfde doet voor mij.” (belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content