‘Paar duizend euro extra is onnodig’

Vlaams fractieleider voor Groen! Filip Watteeuw vindt dat parlementariërs voldoende betaald worden.

Voor Groen! moet het debat over het geheel van de parlementaire vergoedingen opnieuw een kans krijgen, zegt fractieleider in het Vlaams parlement Filip Watteeuw woensdag. Alle parlementaire vergoedingen moeten “billijk en transparant” zijn, is zijn reactie op de uittredingsvergoeding van Sven Gatz.

Open VLD’er Sven Gatz trok deze zomer de deuren van het Vlaams parlement achter zich toe, en daarbij krijgt hij uittredingsvergoeding van 300.000 euro voor zijn parlementaire loopbaan mee.

“In het Vlaamse parlement moeten wij de vele bijkomende vergoedingen in vraag stellen, niet enkel de uittredingsvergoeding”, zegt Watteeuw in een mededeling. Hij roept op de werkgroep over de vergoedingen die twee jaar geleden opgericht werd, “echt op te starten”, zodat het debat over alle parlementaire vergoedingen heropent kan worden.

Filip Watteeuw: ‘Proportie van extra beloningen lijkt soms zoek’

“De gewone parlementaire wedde is al niet onaardig”, luidt het. “Een paar duizend euro bruto bijkomende vergoeding hier bovenop is onnodig”, verwijst Watteeuw naar extra vergoedingen voor functies zoals de voorzitter, leden van het uitgebreid bureau, fractievoorzitters en commissievoorzitters.

De proportie van die extra beloningen lijkt soms zoek, aldus Watteeuw. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content